SE-Illustration-about-us-1600x700.jpg

HUR ALLT BÖRJADE

INT_Wettex_WeAre_HowItAllBegan.jpg

HUR ALLT BÖRJADE

I ett kök i Norrköping, 1949. Familjen Lindquist maler ner en svamp av cellulosa i kökskvarnen. Missnöjd med vanliga hushållsdukar, var pappan Curt, angelägen om att uppfinna en lika absorberande duk som svampen. Den grågröna massan som han kavlade ut blev den berömda svampduken. 

VILKA ÄR VI

INT_Wettex_WeAre_WhoWeAre.jpg

VILKA ÄR VI

Vi är ett ganska litet företag som fortsätter att arbeta tillsammans på samma informella, förtjusande och pragmatiska sätt som familjen Lindquist. Wettex® diskdukar tillverkas fortfarande lokalt av oss i centrala Norrköping. Våra dukar är utformade precis som vi svenskar är: hjälpsamma, trovärdiga och tar tillvara på miljön. En bra känsla!

VAD VI STÅR FÖR

INT_Wettex_WeAre_WhatWeStandFor.jpg

VAD VI STÅR FÖR

Vi älskar att ta tillvara på traditioner och således tror vi fortfarande starkt på den goda idén från 1949: en absorberande diskduk gjord av återvunnen bomull och svensk cellolusa från hållbart återplanterade svenska skogsmarker. Vårt löfte: tvättbara, hållbara dukar som är 100% biologiskt nedbrytbara, fria från kemikalier och komposterbara - perfekt för att odla nya träd! En hederlig och ren produkt som du kan lita på.

HUR VI GÖR DET

INT_Wettex_WeAre_HowWeDoIt.jpg

HUR VI GÖR DET

I enlighet med det ursprungliga receptet gör vi en viskosmassa av cellolusa och bomullsfibrer. Massan pressas sedan ut och ångas innan den bakas i ugnen. Till slut trycker vi attraktiva mönster i nordisk stil med biologiskt nedbrytbara färger och skär diskdukarna i rätt storlek.
a brand of FREUDENBERG