SE_Wettex_Header_1600x700_Designer.jpg

Träffa våra designers

 

Vi på Wettex älskar design och med våra mönster vill vi inte bara göra våra svampdukar vackrare, vi vill också inspirera. Det är därför vi samarbetar med designers som verkligen har anammat vårt varumärke och skapar unika små konstverk.

Tomas Dahlgren

INT_Wettex_Designers_TomasDahlgren.jpg

Tomas Dahlgren

Vem är Tomas Dahlgren?

Född i Helsingborg, uppväxt i Lund men sedan 90-talet en euforisk malmöit. Naturen, hav och skog inom räckhåll är ett måste för att må bra. Detta delas med mina kära därhemma, varav den ena är mer hårig och i form av en springer spaniel. Efter 20 år på en stor smått legendarisk reklambyrå görs nu den visuella kommunikationen i egen design studio, i mer nära samarbeten och småskaligt. 

Vad är din relation till Wettex?

Denna fina svenska uppfinning har räddat många olyckor i vårt kök. En Wettex bara finns där, hos alla, från slott till koja. Att den är till 100% återvinningsbar är dock få som vet.

Vilken Wettex design är din favorit?

Allt har ju sin tid och idag ser man på mycket med nya ögon. Men det finns en som berör mer än dom andra. I uppdragen som vi gjorde användes duken även som en budbärare med ett högre syfte. Min favorit blir en limited edition i samarbete med Barncancerfonden. Med dagens tryckteknik skulle designen kanske fått en modernisering men budskapet finns där oavsett.
 

Josephine Skapare

INT_Wettex_Designers_Josephine.jpg

Josephine Skapare

Vem är Josephine Skapare?

Jag bor i Stockholm med två barn och sambo och drivs av samhällsfrågor med fokus på feminism, veganism och klimatet. Utöver mitt jobb som illustratör och designer ägnar jag en stor del av tid till just aktivism för en mer hållbar värld. 

Vad är din relation till Wettex?

Vi har alltid haft Wettex hemma sen jag kan minnas. Den där trasan som alltid åkte fram efter middagen för att torka bort allt söl. Den är lika älskad i mitt hem nu med egna barn. Men mitt allra starkaste minne är faktiskt min barndomskompis mamma som brukade torka oss runt munnen efter maten med en sur gammal Wettex-trasa. Hon kanske inte visste att den gick att tvätta i maskinen!

Vilken Wettex design är din favorit?

Jag älskar den med frukterna som jag gjorde nyligen till Classic. Den är så levande med sina organiska och perfekt operfekta linjer. Men min senaste som jag gjort till Rosa Bandet 2020 har kommit att dela förstaplatsen. Det är en sån härlig blandning av lekfullhet, kärlek och sofistikerad gemenskap.
 

INT_Wettex_Designers_collage.jpg
a brand of FREUDENBERG